torstai 22. joulukuuta 2016

22. Luukku - Tavoitteet ja niiden asettaminen

Vuosi alkaa pikku hiljaa olla voiton puolella ja uusi vuosi odottaa jo nurkan takana. Uusi vuosi tuo yleensä mukanaan lupauksia, jotka onnistuvat välillä paremmin ja välillä hieman heikommin. Tämän päivän luukusta paljastuu muutama vinkki tavotteiden asettamiseen. Näiden vinkkien avulla lupauksista ja tavoitteista on helpompi pitää kiinni.

1.  Ajattele positiivisesti

Kun asetat itsellesi tavoitteen, ajattele se postiviisessa mielessä. Aattele asiaa siltä kannalta mitä haluat olla, eikä mitä et halua olla.

Esimerkki: en halua olla lihava vs haluan olla hoikempi

2. Kirjaa tavoitteesi ylös

3. Löydä syyt 

Seuraavaksi haluan sinun ajattelevan tavoitettasi hieman syvällisemmin. Mieti syitä miksi haluat saavuttaa tavoitteesi. Kirjoita myös nämä syyt ylös.


4. Tarkenna tavoitettasi

Tee tavoitteestasi tarkempi esimerkiksi asettamalla aikajanan, jonka aika haluat tavoitteen saavuttaa tai asettaa, jokin tarkennus mitä voit mitata esim. Cooperin tuloksen parantaminen 200 metrillä.

haluan laihtua vs haluan laihtua 5 kg puolen vuoden aikana

5. Aseta realistinen tavoite

Tavoitteita asettaessasi on hyvä olla realistinen. Epärealistisen tavoitte kuten liian suuri painonpudotus liian lyhyellä aikavälillä, voi vesittää koko projektin. Jos kyseessä on suurempi projekti, on hyvä pilkkoa projekti pienempiin osiin. Esim, jos haluat juosta maratonin, muttet ole aikaisemmin juossut pitkiä matkoja, aloita ensin osallistumalla lyhyempien matkojen kisoihin ja aseta maratonin juokseminen vasta myöhemmälle ajanjaksolle.

6. Visualisoi

Ensimmäisessä kohdassa pyydettiin kirjoittamaan tavoitteesi ylös. Kuvittele nyt miltä sinusta tuntuu, miltä näytät kun olet saavuttanut tavoitteesi. Kirjoita myös nämä fiilikset, tuntemukset ja ajatukset ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

20 minuutin ohjattu liikkuvuusharjoitus lantiolle

Jos lantiosi kaipaa avausta näin loppuviikosta, niin laita kokeiluun tämä 20 minuutin ohjattu liikkuvuusharjoitus. Tämän harjoitteen liikkee...