perjantai 9. joulukuuta 2016

9. Luukku - Asiakkaan tarina

Tämänpäiväinen luukku kertoo yhden asiakkaani ajatuksia puoli vuotta valmennuksemme jälkeen. 


Olen aina pitänyt liikkumisesta jollain tavalla ja aina hieman tehnytkin jotakin, kuten lenkkeillyt, pyöräillyt, rullaluistellut, luistellut, lasketellut sekä uinut. Olen ollut aina hyvä syömään, eli pitänyt kaikesta ruuasta ja siksi ei ole ollut koskaan ongelmana syödä niinsanotusti terveellisesti. Kuitenkin juokseminen tuntui aina pahalta ja herkutteluakin on ollut melkoisen paljon. Perinnöllisistä syistä kolesteroliarvotkaan eivät ole olleet ihanteellisella tasolla. Aloitin innolla Iran kanssa uuden elämäntapamuutoksen ja prosessin kuvittelin olevan helppo, mitä se ei tietenkään ollut. Alussa olin niin innostunut, että pidin kovasti uusista treeneistä ja haastoin itseäni, sekä ruokailu tuntui helpolta. Herkut jäivät helposti pois. Muutaman viikon kuluttua aloin hieman huijata ja syömään kuitenkin herkkuja silloin tällöin tai liian isoja annoksia ruokaa, painon lasku pysähtyi ja siitä tuli pieni takapakki koko touhuun. Aloin olla kyllästynyt koko hommaan, mutta tapaamiset Iran kanssa antoivat taas niin ihanaa uutta puhtia koko hommaan, ja sain hyvää tsemppiä siihen, että herkuttelukin kuuluu elämään eikä siitä tulekaan luopua kokonaan. Minulla on yksi herkkupäivä/viikko.

Kuukauden kuluttua tuli tunne, että alan ymmärtää miksi oikeasti teen tätä ja ettei tämä ole mikään dieetti. Kolesterolitasoni oli Iran avun jäljiltä kesän lopussa 3,5 mitä se ei ole ollut luultavasti muutamaan vuoteen! Eli olen tosissani saanut apua oman terveyteni ja elämäni kunnostamiseen! Laihduin myös prosessin aikana 6kg, olisin halunnut laihtua enemmänkin, mutta toisaalta pysyvät muutokset ovat parempia muutoksia ja kehossa olen huomannut PALJON positiivisia muutoksia.
Tietysti se on vaatinut minulta omaa aloitekykyä ja omaa toimintaa todella paljon, mutta ilman tsemppausta ja ohjeita tuskin olisin lähtenyt tähän ja tilanne voisi olla nyt jo todella huono.Ajattelin että en selviydy ilman Iraa enää ollenkaan, mutta nyt kun tästä kaikesta on n. puoli vuotta aikaa olen miettinyt mitä sain Iralta:

Olen löytänyt uuden ihanan minäni, olen iloisempi, jaksan enemmän päivän aikana, olen löytänyt urheilusta todellisen ilon. Olen niin koukussa liikkumiseen, että minun on vain pakko päästä liikkumaan edes pieniä määriä päivässä. Etsin kokoajan uusia kivoja harrastuksia ja nyt olen löytänyt täysin uuden asian minulle, nimittäin ryhmäliikunnan, se on ihanaa! Varaan niitä vähintään kolme kertaa viikossa, riippuen muusta ohjelmasta ja salilla käymisestä tietysti. 

Nautin elämästä paljon enemmän ja tunnen olevani enemmän elossa ja hengissä kuin aikaisemmin.

Kiitos Ira, kun autoit ja sait uutta motivaatiota elämääni! :)

~ Anni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2023 suosituin liikkuvuushaaste

Miten siellä sujuu viime vuoden suosituin liikkuvuushaaste?