lauantai 10. joulukuuta 2016

10. Luukku - Vihersmoothien perusteet

Tänään perehdytään hieman vihersmoothien saloihin. Seuraava kuva paljastaa yksinkertaisen ohjeen hyvän vihersmoothie pohjan tekemiseen. Pohjan lisäksi smoothieta voi maustaa ja tuunata omien mieltymysten mukaan.


Smoothie aloitetaan valitsemalla ensin yksi tai kaksi vihreää. Itse tykkään käyttää paljon pinaattia omissa smoothiessa. Voit käyttää myös yrttejä kuten minttua tai basilikaa, tai lisätä niitä ekstra-vihreinä. Hyvä määrä on 1-3 omaa kourallista.

Seuraavaksi on marjojen ja hedelmien vuoro. Hedelmiä yhteen smoothieeseen kannattaa laittaa 1-2 kappaletta, riippuen hieman hedelmien koosta. Marjoja voi smoothieeseen lisätä reilusti noin 2-3 dl. Myös pakastemarjat käyvät hyvin.

Viimeinen steppi pohjan tekovaiheessa on neste. Nesteen määrä riippuu pitkälti siitä minkälaisen koostumuksen haluat ja kuinka vesipitoisia käyttämäsi marjat/hedelmät ovat. Suosittuja nesteitä ovat vesi, kookosvesi sekä erilaiset erikoismaidot kuten kookos-, kaura- tai pähkinämaidot. Voit hyvin käyttää nesteenä myös yrtti-tai vihreää teetä.

Halutessasi voit lisäillä smoothieeseen erilaisia superfoodeja kuten macaa, ruusujuurta, mehiläisen siitepölyä, chiansiemeniä tai viherjauheita. Myös erilaisia mausteita (kaneli, kurkuma yms) voi smoothiessa käyttää lisämaun tuojana. Avokadosta saat hyviä rasvahappoja ja samalla kermaisuuta juoman rakenteeseen. Makeutta saat lisäämällä smoothieeseen esim. hunajaa, baanania tai taateleita.

Blogissa esiintyneet vihersmoothiet:
Mango vihersmoothie
Herkullinen minttusmoothie (tämä on yksi suosikeistani)

Nyt eikun vain blenderit tai tehosekoittimet surisemaan ja ravitsemaan kehoa vihreällä voimalla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

20 minuutin ohjattu liikkuvuusharjoitus lantiolle

Jos lantiosi kaipaa avausta näin loppuviikosta, niin laita kokeiluun tämä 20 minuutin ohjattu liikkuvuusharjoitus. Tämän harjoitteen liikkee...