keskiviikko 21. joulukuuta 2016

21. Luukku - Jouluruokailu ja joulukilot

Joulu alkaa kolkutella jo ovella, ja hiljalleen lehdistä voidaan lukea taas paljon juttuja joulukiloista eroon pääsemiseen. Joulukilot ovat varmasti mielessä varsinkin heillä, jotka tarkkailevat painoaan tai ovat tämän vuoden aikana saaneet painonpudotuksen polkaistua hyvin käyntiin. Pohdinnat joulukiloista eivät toki yllätä, sillä liitetäänhän jouluun runsaat ruokapöydät kinkkuineen ja joululaatikoineen sekä kahvipöydän tortut, piparit ja suklakonvehdit. Eli varsin erilaista kuin mihin normi arkiruokailussa ollaan totuttu.

Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että loppupeleissä ratkaisevaksi asiaksi nousee se mitä me syömme pidemmällä tähtäimellä eikä se mitä laitamme suuhumme jouluna. Jos olet ruokaillut tämän vuoden ajan fiksusti, syöden pääosin puhdasta ja ravinnerikasta ruokaa, voit aivan hyvin nauttia joulun antimista ilman pelkoa siitä, että projekti kaatuisi. Itse tykkään arkena noudattaa ns. 80/20-sääntöä, joka tarkoittaa, että valtaosa ruoasta (n. 80%) koostuu hyvistä, terveellisistä valinnoista, mutta loppuosan voi syödä ns. ohi listan ja syödä vaikkapa viikonloppuna pizzaa. Tämä on toiminut itselläni hyvin ja sillä saa mukavaa rentoutta syömiseen. Samaa rentoutta olen ohjeistanut asiakkaillenikin tulevan joulun suhteen: joulu on kerran vuodessa, ja mikäli haluat nauttia joulunruoista niin siitä vain! Muista, ettei joulu ole pelkästään syömistä vaan myös yhdessäolon aikaa. Nauti läheistesi seurasta, rentoudu ja nauti joulunajasta ja sen tunnelmasta - älä anna jouluruoan stressata liikaa mieltäsi :)

Loppuun vielä pari vinkkiä, joiden avulla voit saada jouluruokailusta vielä enemmän irti

- Ennen kuin aloitat syömään voit haistella ruokien tuoksua vaikka silmät kiinni. Huomaat kuinka paljon erilaisia tuoksuja ja aromeita joulupöydästä löytyykään.
- Kun aloitat syömään, syö rauhallisesti ja hitaasti.
- Makustele ruokia kaikessa rauhassa ja nauti jokaisesta suupalasta. Kun syöt rauhallisesti, vältyt yllättävältä ähkyltä, joka helposti iskee runsaan tarjonnan seurauksena.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2023 suosituin liikkuvuushaaste

Miten siellä sujuu viime vuoden suosituin liikkuvuushaaste?