keskiviikko 23. joulukuuta 2015

23. luukku - Tyrniglögiä ja raakasuklaata


Tänään saattekin jumppaohjeiden sijaan pari jouluista reseptiä näin aaton aaton kunniaksi.

                                                                                    Tyrniglögi

1 l luomu omenamehua
sokeroimatonta tyrnimehua (tiiviste)
1 pss glögimausteita

1. Kuumenna omenamehu kattilassa.
2. Katkaise virta liedeltä, lisää mausteet kattilaan ja anna hautua 15-30 minuuttia kannen alla.
3. Lisää haluamasi määrä tyrnimehua, ja sekoita.
4. Tarvittaessa lämmitä glögiä uudestaan ennen tarjoilua.



Helpot cashewvoi täytteiset raakasuklaat
noin 12 kpl

80 g valmista raakasuklaamassaa
cashewvoita tai muuta haluamaasi pähkinävoita

muotteja

1. Rouhi suklaa pieneksi palasiksi ja laita suklaan palaset kulhoon.
2. Kiehauta vesi, ja sulata suklaa vesihauteessa.
3. Kaada muottien pohjalle hiukan pähkinävoita ja laita muotti hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.
4. Kun suklaa on jähmettynyt, ota muotti pois jääkaapista ja laita seuraavaksi pähkinävoita muotteihin. Noin teelusikan kärjellinen oli sopiva määrä itse käyttämääni muotteihin.
5. Kun olet saanut täytettyä muotit, kaada loppu suklaa pähkinävoin päälle.
6. Laita kylmään jähmettymään.

Ota suklaat hetki ennen tarjoamista huoneenlämpöön, jolloin suklaan maku paranee.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvää Joulua

Nyt on aika hengähtää, nauttia joulun tunnelmasta ja viettää hetkiä rakkaiden ihmisten kanssa. Jätä kiire taakse ja suo itsellesi lepoa ja ...