maanantai 7. joulukuuta 2015

7. luukku - Yhdistelmäliike

Uusi viikko on hyvä aloittaa monipuolisella liikkeellä, jossa saamme yhdistettyä joogan Chaturanga-liikkeen kautta muutaman viime viikolla tehdyn liikkeen (punnerrus ja supermies). Chaturanga Dandasana on paljon käytetty liike muun muassa Vinyasa joogassa, liike aloitetaan punnerrusasennosta, josta laskeudutaan matalaan lankkuasentoon, tässä asennossa tulisi jaksaa kannatella itseään tovi ja punnertaa sieltä itsensä takaisin ylös tai jatkaa mm. ylöspäin katsovaan koiraan. Mutta ei siitä sen enempää, siirrytään itse asiaan eli päivän liikkeeseen :)


1. Asetu lankkuasentoon suorin käsin. Aktivoi keskivartalo.


2. Käännä kyynärpäitä sisäänpäin, pidä hyvä tuki lavoissa ja lähde laskeutumaan alaspäin. Kyynärpäiden tulisi kulkea mahdollisimman lähellä vartaloa, ja keskivartalon tulisi pysyä suorana.3. Kun olet päässyt matolle, nosta sekä jalat ja kädet koholle. Tavoittele pituutta korkeuden sijaan. 4. Pidä asento kolmen hengityksen ajan.


5. Tuo kädet rinnan vierelle, käännä varpaat allesi ja punnerra itsesi irti lattiasta.


6. Siirry joogasta tuttuun alaspäin katsova koira-asentoon; pidä kantapäät maassa, puske itseäsi lapaluiden väliin, pidä selkä suorana ja työnnä häntäluuta ylöspäin. Pysy asennossa kolmen hengityksen ajan. Asennossa saat tuntumaan venytyksen pohje/takareisi alueella.


7 Siirrä painoa käsiesi päälle ja siirry seuraavaksi lankkuasentoon ja toista liike.

Tee 3 x 5-8 toistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

20 minuutin ohjattu liikkuvuusharjoitus lantiolle

Jos lantiosi kaipaa avausta näin loppuviikosta, niin laita kokeiluun tämä 20 minuutin ohjattu liikkuvuusharjoitus. Tämän harjoitteen liikkee...