maanantai 12. joulukuuta 2022

Hyvän olon joulukalenteri // 12. Hip Hinge

 



Hip hinge eli lannesaranan liike on yksi tärkeimmistä asioista, joka kannattaa opetella ennen maastavetoa tai hyvää huomenta liikkeen tekemistä raskailla painoilla. Lannesaranan liike mahdollistaa sen, että pystymme taipumaan eteenpäin sekä nousemaan ylös suoralla selällä.

Keppi on yksi vaihtoehdoista, joilla liikettä voi harjoitella. Ja kepin irtoaminen alaselästä kertoo sen, että liike on lähtenyt lantion sijaan selästä. Laita testiin ja katso saatko säilytettyä kepin kolmessa pisteessä kiinni koko liikkeen ajan.






Tee näin


Aseta keppi selkärankasi myötäisesti selän taakse. Sinulla tulisi olla kolme pistettä, joissa keppi on kiinni: takaraivo, lapojen väli sekä ristiselkä. 


Aktivoi keskivartalo ja lähde työntämään lantiota taakse.
Selän neutraalinasennon tulisi säilyä koko liikkeen ajan; selän lounnolliset kaaret näkyvät rangassa.

Polvet ovat hieman koukussa. Huomioithan, että polvien linjaus ei muutu myöskään liikkeen aikana, eli elä lähde koukistamaan polvia enempää liikkeen aikana. Paino säilyy tasaisesti koko jalkapohjan alueella.



Selkä liikkuu sitä mukaan, kun lantio liikkuu taaksepäin. Heti kun lantion liike lakkaa, tulisi selän liikkeen pysähtyä myös muutoin kyseessä on kumarrus.

Ylös noustessa lantio työntyy eteen, ja palauttaa liikkeen lähtökohtaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Boostia kevääseen pienryhmästä 🔥

  Kevät Boost-pienryhmävalmennus on tarkoitettu sinulle, joka haluat.. ✅ kehittää kuntoasi toiminnallisella treenillä ✅ nauttia monipuolises...