lauantai 16. joulukuuta 2017

16. luukku - Jalkapohjan käsittely faskiapallolla


Jalkapohjan hieronta faskiapallolla on yksi asia, jota pyrin tekemään päivittäin vähintään kerran päivässä. Pallon avulla luotu paine jalkapohjaan helpottaa mukavasti jännitteitä, joita jalkapohjaamme kertyy päivittäin. Pallon käyttö on erittäin yksinkertaista, halutessasi voit aloittaa tekemällä varpaiden "kipristelyä" jalkapohjan eri kohdissa ja siirtyä sen jälkeen edes-takaisin rullaukseen, tai tehdä vain rullailut. Suosittelen käsittelemään myös sivuttaissuunnassa jalkapohjaa, jolloin pääset vielä paremmin käsiksi ulko- ja sisäsyrjään.
Painetta kannattaa laittaa sen verran, että tunnet käsittelyn, mutta et kuitenkaan joudu vääntämään naamaa mutrulle kivusta, eli kuten foamrollerin kanssa, hae tuntuma, jolla saat pidettyä lihakset rentona :)

Vinkki: voit saada jalkapohjan avauksella lisämittaa eteentaivutukseesi. Kokeile ennen jalkapohjien käsittelyä kuinka pitkälle saat vietyä kätesi eteentaivutuksessa. Käsittele jalkapohjat ja kokeile sitten uudestaan. Saatat yllättyä positiivisesti ;)


1. Voit aloittaa jalkapohjan rullailun varpaiden "kipristelyllä". Tuo pallo ensin päkiän kohdalle. Lähde avaamaan ja koukistamaan varpaita. Tee 2-5 "kipristelyä" kohtaansa, ja siirrä sen jälkeen palloa hiukan alemmas. Käsittele näin koko jalkapohja päkiästä kantapäähän asti.

2. Käy jalkapohja seuraavaksi läpi pitkittäisillä rullauksilla. Itse tein niin, että paine tulee kantapäähän päin, ja kevennetysti palautan takaisin lähtöpaikkaan. Käy koko jalkapohja läpi eri linjoilla. Tee 1-5 rullausta linjalleen.

3. Käy seuraavaksi ulko-ja sisäsyrjät läpi poikittaisella rullauksin: lähde vierittämään keskeltä kohti sisäsyrjää, palauta keskelle ja toista 2-4 kertaa samaan kohtaan, ennen seuraavaan kohtaan siirtymistä.

4. Lopuksi tee kevyet pyörittävät rullaukset loppurentoutukseksi.


Delightin arvonta on suoritettu ja arpaonni suosi tällä kertaa Nennaa - onnea! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

20 minuutin ohjattu liikkuvuusharjoitus lantiolle

Jos lantiosi kaipaa avausta näin loppuviikosta, niin laita kokeiluun tämä 20 minuutin ohjattu liikkuvuusharjoitus. Tämän harjoitteen liikkee...