sunnuntai 9. joulukuuta 2018

9. Luukku - Kirjasuosituksia



Pidän itse lukemisesta paljon - vaikka aina tälle harrastukselle ei valitettavasti osaa ottaa riittävästi aikaa - minkä takia tuon esille kolme tänä vuonna julkaistua kirjaa, jotka ovat löytäneet tiensä omaan lukunurkkaukseeni.



Toiminnallisesta treenistä kiinnostuneelle
Kaikki Crossfit-harjoittelusta perehtyy niin lajin historiaan, yleistietoon kuin jakaa myös lajin harrastajien omia kokemuksia. Kirjan lopussa on ohjeistuksia lajin yleisimpiin liikkeisiin kuvien kera.
Ne, joille Crossfit on lajina tuntemattomampi saa tästä kirjasta pientä käsitystä mistä on oikein kyse. Ja puolestaan lajin parissa jo pyöriville kirjan sisältämät tarinat antavat varmasti enemmän lukijalleen.




Helposti lähestyttävää tietoa hiljaisesta tulehduksesta

Hyvinvoinnin vallankumous käsittelee helpolla tavalla matala-asteista tulehdusta, joka on nykypäivänä iso vitsaus. Kirja on saanut alkunsa Marian (kirjailija) omista kokemuksista ja kamppailusta matala-asteista tulehdusta vastaan. Kirja etenee pitkälti Marian omien tarinoiden pohjalta, ja samalla kappaleisiin on ujutettu faktatietoa. Tämä tekee kirjasta helposti lähestyttävän ja nopeasti luettavan - toki, jos kaipaa ns. iskutietoa saman tien, voi kirja olla hieman hidastempoinen. Kirjan lopussa on esitetty myös erilaisia reseptejä, jotka edesauttavat matala-asteisen tulehduksen hoidossa.



Parempaan palautumiseen lisätietoa

Palaudu & vahvistu on Kaisa Jaakkolan uusin kirja. Sain kyseisen kirjan syntymäpäivälahjaksi lokakuun lopussa, enkä ole vielä täysin kokonaan kirjaa ennättänyt lukea, mutta voin silti suositella kyseistä opusta luettavaksi. Kirjaan on koottu tietoa niin stressin fysiologiasta kuin myös paljon siitä mitä voimme tehdä, jotta pystymme palautumaan paremmin kuormituksesta. Kirjasta löydät mm. jooga- ja hengitysharjoituksia kuin myös kirjallisia tehtäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

4 hyöytyä yhdellä liikkeellä

Haluatko.... - vahvistaa keskivartaloa - parantaa olkapään stabiliteettiä - parantaa rintarangan liikkuvuutta - haastaa kehonhallintaa vain ...