keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Hyvän olon joulukalenteri - 9. Visuaalinen rentoutusharjoitus

 


Rentoutusharjoituksia on monenlaisia ja toiset sopivat toisille paremmin. Tänään tarkoituksena on jakaa teille yksi visuaalinen rentoutusharjoitus, jonka avulla voit rauhoittaa kehoasi.


Kuvittele mielessäsi rentouttava ja rauhallinen paikka. Paikka voi olla todellinen, ehkä jokin lempipaikkasi lapsuudesta tai joltain lomareissulta, mutta se voi olla hyvin myös kuvitteellinen, ehkä paikka, josta haaveilet. Sen sijaan, että keskittyisit mielessäsi vain kuvaan paikasta, ota käyttöösi kaikki mahdolliset aistit:

Mitä näet?
Mitä kuulet?
Mitä tunnet?
Mitä maistat?
Entä mitä haistat?

Esimerkiksi yllä olevasta kuvasta :

Näet siniset aallot, jotka osuvat vaaleaan hiekkarantaan. Horisintissa vaaleita ja tummempia pilviä, sekä auringon joka on hiljalleen laskemassa. 

Kuulet aaltojen pauheen, tuulen henkäykset ja mahdollisesti lintujen ääniä.

Tunnet tuulen ihollasi ja hiuksissasi, tunnet aaltojen lipuvan jalkojasi vasten ja tunnet kuinka jalat uppoavat märkään hiekkaan kävellessäsi rantaviivalla.

Maistat ja haistat meren suolaisuuden.


Kun olet saanut ajatuksen omasta rauhoittumispaikastasi, sulje silmäsi ja hengitä rauhassa. Tee harjoitusta niin kauan, kunnes tunnet itsesi rentoutuneeksi.

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

4 hyöytyä yhdellä liikkeellä

Haluatko.... - vahvistaa keskivartaloa - parantaa olkapään stabiliteettiä - parantaa rintarangan liikkuvuutta - haastaa kehonhallintaa vain ...