Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille!
Tässä vielä viimeisen luukun sisältö kiisseliä varten.
1 l omenamehua
200 g mieleisiäsi kuivattuja hedelmiä
ripaus kanelia
perunajauhoja
Kaada omenamehu kattilaan ja lisää halutessasi vettä, tai käytä 50/50 suhdetta.
Lisää kuivatut hedelmät ja kaneli, anna liota 30-60 minuuttia.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia ennen kiisselin suurustamista.
Sekoita haluamasi määrä perunajauhoja kylmään veteen, ja kaada ohuena norona kiisselin sekaan koko ajan sekoittaen (itse teemme yleensä hieman ohuempaa, joten arviolta perunajauhoja menee 3-4 rkl).
Anna muutaman kuplan ilmestyä kiisseliin ja siirrä sen jälkeen kattila pois liedeltä.
Anna jäähtyä ja tarjoile puuron kera.
Lisää kuivatut hedelmät ja kaneli, anna liota 30-60 minuuttia.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia ennen kiisselin suurustamista.
Sekoita haluamasi määrä perunajauhoja kylmään veteen, ja kaada ohuena norona kiisselin sekaan koko ajan sekoittaen (itse teemme yleensä hieman ohuempaa, joten arviolta perunajauhoja menee 3-4 rkl).
Anna muutaman kuplan ilmestyä kiisseliin ja siirrä sen jälkeen kattila pois liedeltä.
Anna jäähtyä ja tarjoile puuron kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti