sunnuntai 3. joulukuuta 2017

3. luukku - Elämän eliksiiriOletko sinä maistanut jo kombuchaa? Kombucha on käymällä valmistettua teepohjainen juoma. Käymisen ansiosta kombucha sisältää paljon hyviä bakteereja eli probiootteeja, jotka hellivät mm. meidän suoliostoamme sekä vahvistaa vastustuskykyämme.
Juoma on peräisin Kiinasta, missä sitä on käytetty jo tuhansien vuosien ajan. Kiinassa juomaa kutsutaan myös "elämän eliksiiriksi".
Syitä käyttää kombuchaa

1. Kombucha sisältää paljon hyviä bakteereita, entsyymejä ja aminohappoja, jotka tukevat suoliston hyvinvointia.

2.  Nostattaa energiatasoja: kombucha sisältää jonkin verran B-vitamiineja, ja erityisesti B12-vitamiini tunnetaan sen vaikutuksesta virkeyden ja energian lisääntymiseen.

3. Entsyymit auttavat ruoansulatusta toimimaan paremmin.


4. Kombuchalla on myös puhdistavia vaikutuksia, minkä ansiosta se auttaa mm. maksan toimintaa. Puhdistavan vaikutuksen takia kombuchan käyttö kannattaa aloittaa pienissä määrin; 1-2 dl aamuisin noin viikon ajan, minkä jälkeen määrää voi nostaa.

Itse maistelin kombuchaa ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella, ja muutamia tuotteita testatessani olen löytänyt oman suosikkini: Captain Kombucha ja makuna vadelma. Erittäin miellyttävän makuista juomaa, ei tuo liikaa mieleen simaa, kuten osa aikaisemmin maistamistani kombucha-juomista on tuonut. Lämmin suositus siis tälle herkulle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kehonhuoltoharjoitus - Matka kohti liikkuvuusflowta

Tässä kehonhuoltoharjoituksessa aloitamme kolmella yksittäisellä liikkeellä, joista muodostuu videon lopussa mukavasti eteenpäin soljuva lii...