sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Hyvän olon joulukalenteri - 22. Kyynärvarren ja kämmenen avaaminen Gua Sha-kammalla


Kyynärvarret ovat kovilla niin päätetyöskentelyä tekevillä sekä heillä, jotka treenaavat paljon. Muutama luukku sitten avautuikin pieni rannejumppa, jota voi myös hyödyntää kyynärvarsien hoidossa, mutta toinen hyvä keino on käyttää Gua Sha-kampaa. Tätä kehonhuoltovälinettä on käytetty jo pitkän aikaa erityisesti kiinalaisessa lääketieteessä hoitamaan mm. lihasjännitystä- ja kipua. Itse käytän Gua Sha-kammasta tuttavallisemmin nimitystä krapa. Ja tänään haluan näyttää sinulla muutaman tekniikan, jonka avulla voit helpottaa kireitä kyynärvarsia.

1. Pinnallinen faskia
- tämä tekniikka on hyvin kevyttä, ja sen tarkoituksena on vaikuttaa pinnalliseen faskiaan
- käsittele kyynärvartta noin minuutin ajan koko sen alueelta pitkillä kevyillä vedoilla

2. Syvä faskia
- kun olet tehnyt ensimmäisen tekniikan, voit lisätä painetta
- nyt painetta saa olla sen verran, että huomaat selkeästi käsitteleväsi kyynärvartta, mutta kuitenkin kivun sallimissa rajoissa, eli käytä maksimaalisita kivutonta painetta
- käsittele kyynärvartta noin minuutin verran jälleen

3. Nytkytys
- jos huomaat kädessä jotain kipeämpiä kohtia, jotka kaipaavat erityistä huomiota voit käyttää tätä kolmatta tekniikkaa, jossa "upotat" kamman hampaat kyynärvarteen teet edestakaisin liikettä
- tunnustele löytyykö kädestä pienempää aluetta, joka kaipaa vielä enemmän käsittelyä
- kun olet löytänyt kohdan, paina krapa tähän kohtaan (muista maksimaalinen kivuton paine)
- tee suht nopeaa edestakaisin liikettä, jonka tarkoituksena on saada  aikaiseksi hieman venyttävää liikettä

4. Kämmen
- myös kämmen on hyvä käsitellä samalla vauhdilla, kun olet saanut käsiteltyä kyynärvarren
- itselläni makeat kohdat löytyvät aina peukalonhangasta, jota tykkään käsitellä milloin mitenkin (painamalla esim. pöydän kulmaan, jos muuta vaihtoehtoa ei ole tarjolla)
- tee kämmeneen myös kevyet ja paineelliset sivelyt
- ja keskity sen jälkeen etsimään makeita kohti, kämmennessä tykkään itse käyttää krapan päätä hampaiden sijaan


Faskian avaaminen
Termistä faskian aavaminen on paljon puolesta ja vastaan puhujaa, itse näen termin faskian avaaminen enemmänkin siinä merkityksessä, että saamme parannettua faskian eli lihaskalvojen välistä liukuvuutta. Faskia on erittäin hermotettua kudosta, ja mikäli faskia jähmettyy, eli liuku vähenee, voi siitä seurata erilaisia ongelmia kuten kiputiloja tai liikerajoituksia. Rullan, pallon ja krapan avulla pystymme vaikuttamaan nestevirtaukseen faskiassa, millä on positiivisia vaikutuksia kehomme liikkuvuuteen sekä kiputilojen vähentämiseen.

Jos mielenkiintoa löytyy faskiaa kohtaan enemmänkin, voidaan faskianmaailmaan syventyä ensi vuoden puolella enemmänkin omien kirjoitusten muodossa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2023 suosituin liikkuvuushaaste

Miten siellä sujuu viime vuoden suosituin liikkuvuushaaste?