maanantai 10. syyskuuta 2018

20 vuoden tauon jälkeen takaisin juoksukuntoon - lue asiakkaani onnistumistarina

Saanko esitellä teille voimanaisen-Sarin tarinan. 😍

Aloitimme Sarin kanssa yhteistyön viime vuoden keväällä, ja hiljalleen Sarilla alkoi kyteä ajatus juoksemisesta ja mahdollisesti osallistumisesta johonkin tapahtumaan. Syksyn tullen päätettiin jatkaa seuraavanakin vuonna yhteistä taivaltamme ja sävelet olivat selkeät: osallistuminen vuoden 2018 PullukkaRun-tapahtumaan. Juoksemisesta oli ennättänyt kertyä 20 vuoden tauko, joten tammikuussa lähdimme maltillisesti rakentamaan ensin vankkaa pohjaa eli paljon peruskuntoharjoitusta, mistä harjoitusohjelma ja kausisuunnitelma etenivät progressiivisesti kohti päätavoitetta. Ja keväällä kävimmekin juoksemassa yhteisen viiden kilometrin lenkin. Homma eteni mallikkaasti ja kesäkuussa sain viestin Sarilta, että päätavoite on saavutettu ja tasaisella vauhdilla on juostu koko 10 kilometrin matka. Ja jälleen kerran juoksukaverit olivat parantaneet samalla omia aikojaa. Mahtavaa!

Kun saa kuulla ja nähdä tällaisia onnistumisia, fiilis on aivan mahtava. Tässä vielä kertomus Sarin omin sanoin.

Kuva: täältä.


Sarin juoksutarina

Olen 50+ nainen ja takanani on hyvin onnistunut juoksuprojekti, joka alkoi tosissaan viime tammikuussa.
Viimeisimmästä juoksuharrastuksestani oli noin 20 vuotta. Olen kyllä käynyt salilla säännöllisesti, mutta
laiskahkosti. Otin vuosi sitten keväällä personal trainerin ja halusin jonkin päämäärän liikuntaharrastukselleni. Mietiskelin asiaa ja sitten kypsyi ajatus juoksuharrastukseni aktivoimisesta. Asiaa
auttoi hyvä ystäväni joka pyysi minua mukaan toukokuun alussa Helsingissä pidettävään
juoksutapahtumaan.

”Tosissaan” treenaaminen alkoi sopivasti tammikuun alussa vuoden vaihduttua. Sain personal traineriltä
ohjelman, joka alkoi tietenkin viikosta numero 1. Aluksi ohjelmassa oli lyhyitä kävelylenkkejä ja
lihaskuntoharjoittelua salilla. Kevään kuluessa mukaan tuli myös juoksulenkit ja vaativammat salitreenit.
Aina en jaksanut orjallisesti noudattaa ohjelmaa, sillä myös muu siviilielämä ja välillä varsin hektinen työ
vaati myös voimia.

Kuva: täältä.
Kauden ”päätavoitteeni” oli 10 km juoksu kesäkuun alussa Sami Hedbergin luomassa Pullukka Run-tapahtumassa. Testasin kyllä jo kuntoni 5 km lenkillä toukokuun alussa. Ennen starttia jännitti jaksaisinko juosta koko matkan. Jaksoin, ja vielä hyvään aikaan. Sen vuoksi olin luottavaisin mielin ennen Pikkupullukan starttia kesäkuussa. 10 km:hän on puolta enemmän kuin 5 km ja sen huomasin 7.5 km kohdalla. Takki tuntui silloin tosi tyhjältä ja tuntui että en pääse maaliin. Sitten sain tsemppiä kanssajuoksijoilta ja juoksu lähti taas rullaamaan.

Olen hyvin tyytyväinen että otin itselleni tämän projektin. Kysymyksessä oli oman itsensä voittaminen ja voimavarojen kokeilu. Ihmisestä löytyy yllättävää sitkeyttä tiukassa paikassa , jonka olemassaoloa hän ei
itse edes tiedosta.

Kiitos tästä onnistumisesta kuuluu kyllä suurelta osin myös personal trainerille, sillä ilman hänen ammattitaitoista opastusta ja harjoitusohjelmia en olisi malttanut aloittaa harjoittelua tarpeeksi maltillisesti.
Nyt mietiskelen, että jatkanko kovempaa treenaamista taas keväällä ja pyrinkö parantamaan aikaani. No, se
asia varmaan valkenee minulle syksyn aikana.

- SariSarin onnistuminen on niin inspiroiva, että toivon sen siivittävän myös teitä muita eteenpäin omien tavoitteidenne kanssa - inspiroivaa viikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2023 suosituin liikkuvuushaaste

Miten siellä sujuu viime vuoden suosituin liikkuvuushaaste?