keskiviikko 15. elokuuta 2018

Venytys juoksijoille ja varvaskipuisille

Suosittelen tätä liikettä erityisesti juoksijoille sekä heille, joilla on ollut kipuja varpaissa - erityisesti isovarpaassa. Olen jo monen vuoden ajan käyttänyt päivittäin faskiapalloa jalkapohjien rullailuun, ja rullailun ohella tämä venytys on helpottanut omia tuntemuksia jalkapohjassa sekä varpaiden alueella.

Varvaskivun ehkäisyssä isovarpaassa tulisi säilyä mahdollisimman normaali liikerata varvasta ojentaessa. Polviltaan tehtävä varvasvenytys auttaa huolehtimaan isovarpaan liikkuvuudesta.
Varpaiden venytys polviasennossa

Käy lattialle istumaan ensin polvi-istuntaan, ja käännä tästä asennosta varpaat lattiaan. Siirrä painoa sen verran taakse kuin pystyt kuuntelemaan venytystä rentona. Liike voi alkuun olla hyvinkin intensiivinen, joten aloita maltilla!
Voit tehdä liikettä alkuun dynaamisena, jolloin aina uloshengityksellä käyt venytyksessä ja sisäänhengityksen aikana hölläät hieman venytystä. Tämän jälkeen pidä venytys 30-60 s.

Kokeile tehdä liikettä viikon ajan päivittäin ja tunnustele huomaatko eroa jaloissasi. Varmista, että varpaat ovat ojennettuina liikkeen aikana.

2 kommenttia:

  1. Itsekin sain ihan fysioterapiasta ohjeet kuinka venytellä jalkapohjaa, varpaan seutua sekä pohkeita, kun askeltamisvian takia sinne aikanaan menin. Faskiapalloa olen myös itse käyttänyt. Kokeilen kyllä myös nämä sinun vinkit.

    VastaaPoista
  2. Faskiapallo on kyllä ehdoton suosikki! Joka päivä tulee jalkapohjat rullailtua sen avulla. Toivottavasti vinkistä on sinulle hyötyä :)

    VastaaPoista

Ota lannesaranan liike haltuun tällä harjoitteella

Moni haaveilee maastavedoista, mutta samalla mielessä voi herätä kysymyksiä: "osaanko tehdä liikkein oikein“ "saanko pidettyä selä...