keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Helppo kasvishöystö

Tällä viikolla syntyi  nopeasti ja helposti makoisa iltaruoka pienellä vaivalla. Jääkaapista löytyi valmiiksi muutama pieni bataatti, joiden kaveriksi päätyi kirsikkatomaatteja, sipulia, paprikaa, parsakaalia, papuja sekä fetajuustoa. Mausteeksi oliiviöljyä ja mausteita. Ja uunissa ruoka valmistuu itsestään :)




Ainekset

2 pientä bataattia
1 iso punasipuli
1 keltainen paprika
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
500 g parsakaalia
400 g papuja
1 pkt fetajuustoa

oliiviöljyä
mausteita

Kuori ja pilko bataatit pieniksi lohkoiksi.
Paista bataattilohkoja hetken aikaa 180 asteessa, kunnes bataatti on hieman pehmennyt. Paistoaika riippuu pitkälti kuinka paksuja lohkosi ovat.
Pilko tällä välin muut ainekset.
Lisää loput kasvikset ja ainekset oliiviöljyä ja mausteita lukuunottamatta pellille, sekoita sekaisin.
Paista uunissa noin 15 minuutin verran tai kunnes kovat kasvikset ovat pehmenneet.

Mausta oliiviöljyllä ja lempimausteillasi. Itse käytin ainoastaan puhdistamatonta merisuolaa öljyn lisäksi.


Vinkkejä

- Voit käyttää tähän ruokaan mitä kasviksia haluat.

- Tarjoile ruoan kanssa avokadon paloja, jolloin saat lisättyä hyvien rasvahappojen määrää annoksessa. Tai halutessasi ripottele päälle pähkinöitä ja/tai siemensekoitusta.

- Vaihda bataatti kurpitsaan ja saat vähennettyä hiilihydraattien määrää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvää Joulua

Nyt on aika hengähtää, nauttia joulun tunnelmasta ja viettää hetkiä rakkaiden ihmisten kanssa. Jätä kiire taakse ja suo itsellesi lepoa ja ...