perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen rahkapiirakka



Julkaisin toissa vuonna ensimmäisen version rahkapiirakasta, ja päätin tänä vuonna päivittää reseptiä. Kovin suuria muutoksia aikaisempaan reseptiin ei tullut, muutama ainesosa lisää ja hieman säätöä vanhojen mittojen kanssa. Omasta versiosta tuli "hieman" sitruunainen, kun innostuin puristamaan noin puolikkaan sitruunan mehut täytteeseen, mutta oli ainakin raikasta ;) Jos et halua yhtä sitruunamaista makua, niin aloita 2-3 rkl mehua ja maistele täytettä kunnes löydät itsellesi sopivan makumaailman. :)

Taikina

1 dl  mantelijauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 rkl psylliumia
0,5 mitallinen proteiinijauhetta (käytin Puhdistamon Luomu-vaniljaa)
ripaus puhdistamatonta merisuolaa
1-2 tl kaardemummaa

(1 tl lucumaa)
1,5 rkl erytritolia
2 munaa
2 dl kuumaa vettä

Täyte

250 g rahkaa 
sitruunamehua oman maun mukaan
1 rkl riisisiirappia
3-6 tippaa vaniljasteviaa
1 muna

Koristelu
persikoita paloina

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää munat  kuuma vesi ja vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Taikina on aluksi aika löysää, kunnes psyllium imee nestettä itseensä.

Levitä taikina pyöreäpohjaiseen piirakkavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Ja valmista seuraavaksi täyte.

Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään. Ja lusikoi täyte pohjan päälle siten, että reunoille jää taikinaa.

Koristele periskan paloilla.


Paista n. 45 minuuttia 175 asteessa.


Maukasta Pääsiäistä!

PS: Pääsiäisen kunniaksi Kesää Kohti-valmennukset tarjouksessa - 10%! Osallistu valmennukseen lomakkeen avulla ja kirjoita viestikenttään: Pääsiäinen 2017. Näin lunastat alennuksen kokonaishinnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kansainvälinen suklaapäivä

 Tiesitkö, että tänään vietetään kansainvälistä suklaapäivää? Tämän herkullisen päivän kunniaksi ajattelin jakaa muutamia vanhoja reseptejä....