maanantai 24. kesäkuuta 2024

Terveyden kolme tukipilaria

Kaupallinen yhteistyö: Terveyskaista


Oletko miettinyt, miksi lisäravinteiden käyttö voi olla hyödyllistä oman terveytesi ja hyvinvointisi kannalta? Parhaimmillaan ne voivat täydentää ruokavaliota sekä auttaa tukemaan elimistömme toimintaa silloin, kun emme välttämättä saa tarvittavia vitamiineja ja ravinteita päivittäisestä ravinnostamme. Lisäravinteiden avulla voidaan varmistaa riittävän ravinteiden saannin esim. urheillessa, erikoisruokavaliota noudattaessa tai ikääntymisen myötä, jolloin keho saattaa tarvita lisätukea esimerkiksi nivelten, ihon tai energiatasojen ylläpitämiseen.




Pääsin testaamaan suomalaisen Terveyskaistan tuotteita, joista tulen kertomaan lisää tässä sekä seuraavassa blogipostauksessa. Terveyskaista on suomalainen yritys, joka haluaa edistää terveellistä elämäntapaa tarjoamalla puhtaita, kotimaisia ravintolisiä. Terveyskaistalta löytyy useita tuotteita tukemaan mm. vastustuskykyä, ihon kuntoa kuin myös vireyttä.

Tässä blogipostauksessa haluan kertoa sinulle kolmesta tutusta tuotteesta, jotka toimivat hyvinä hyvinvointini boostereina ympäri vuoden. Jatka siis lukemista saadaksesi selville kuinka sinäkin voit hyötyä D-vitamiinista, Omega-3-rasvahapoista sekä maitohappobakteereista.



 


Auringon Voimalla: D-vitamiini 50 µg

Kesäkuun alku oli todella aurinkoinen ainakin meillä Kuopiossa, minkä ansiosta ulkona ollessa on voinut saada auringosta annoksen luonnon omaa D-vitamiinia. Valitettavasti emme voi nauttia koko vuotta aurinkoisista keleistä, minkä takia D-vitamiinin saaminen onkin hyvä varmistaa ravintolisien avulla.


Mihin tarvitsemme D-vitamiinia?

D-vitamiini edistää kehon immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, minkä lisäksi se auttaa myös ylläpitämään lihasten normaalia toimintaa. Tiesitkö, että D-vitamiini on tärkeä elementti myös luuston vahvuuden kannalta? D3-vitamiini muuttuu elimistössämme muotoon, jonka avulla säädellään kalsiumin imeytymistä.


D-vitamiinin saantisuositukset
EFSA:n määrittämä turvallisen päivittäisen D-vitamiinin saannin yläraja aikuisilla ja nuorilla on 100 μg/vrk. Itselläni on ollut käytössä usein 50 µg vahvuinen D-vitamiini, ja joskus pimeään talviaikaan olen käyttänyt hetkellisesti myös vielä tuhdimpaa annosta, eli 100 µg.

 

Terveyskaistan valikoimasta löydät D-vitamiinin 50, 100 ja 150 μg vahvuisena.  Huomioithan kuitenkin, että 150 μg:n kokoista vuorokausiannostusta suositellaan ainoastaan henkilöille, jotka tietävät oman D-vitamiinitasonsa olevan alhainen.

 

 


KultaOmega-3: vahva kalaöljy sydämen, aivojen ja silmien hyvinvoinnille

Uskallan väittää, että moni meistä tipahtaa itseni kanssa samaan kategoriaan siinä kuinka usein kalaa tulee syötyä. Ja tunnustan kuuluvani siihen kategoriaan, joka ei syö riittävän usein kalaa. Kala kuuluu kyllä omaan ruokavalioon, mutta valitettavasti sitä tulee syötyä hyvin vaihtelevia määriä. Tämän takia koenkin laadukkaat omega-3-ravintolisät erinomaisena lisänä tukemaan riittävää omega-3-rasvahappojen saantia.


Miksi omega-3 on meille tärkeitä?

Elimistössämme omega-3-rasvahapoilla on monia tärkeitä tehtäviä, joiden avulla se pystyy boostamaan hyvinvointiamme. Omega-3-rasvahappo on monityydyttymätön rasvahappo, jota elimistömme ei pysty itse tuottamaan, ja tämän takia meidän on saatava sitä ravinnosta.


Tiesitkö tämän omega-3:sen terveysvaikutuksista?

1. Edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina (DHA)*

2. Edistää näön pysymistä normaalina (DHA)*

3. Edistää sydämen normaalia toimintaa (DHA ja EPA) **

4. Edistää verenpaineen pysymistä normaalina (DHA ja EPA) ***

 

* Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA:ta (1 kapseli).
** Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla EPA:a ja DHA:ta yhteensä 250 mg (1 kapseli) päivittäin.
*** Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla DHA:ta ja EPA:a yhteensä 3 g (5 kapselia) päivittäin. Niiden yhdistetty saanti ei saa kuitenkaan ylittää 5 g päivässä.



Terveyskaistan KultaOmega-3 on vahva ja laadukas kalaöljyvalmiste. Tuotteen saama Orivon sertifikaatti takaa sen, että tuote valmistetaan mahdollisimman kestävällä ajatuksella Tyynenmeren anjoviksista. Kyseisellä sertifikaatilla voidaan taata tuotteen sisältämän öljyn alkuperä eli kalalaji sekä kalastuspaikka.




 

Balanssi-Maitohappobakteerit: Viisi tehokasta bakteerikantaa suoliston tasapainolle

Suolistomme bakteerikanta on jokaisella yksilöllinen, minkä lisäksi kyseinen bakteerikanta voi muokkaantua elämämme aikana ruokavaliomme mukaan.  Toisin kuin D-vitamiini, maitohappobakteeri ei ole itselläni säännöllisessä käytössä, mutta nautin sitä erityisesti silloin, kun tunnen kehon tarvitsevan lisätukea hyvinvoinnin ylläpitoon.


Mihin tarvitsemme maitohappobakteereita?
Maitohappobakteerit edistävät terveyttämme mm. edistämällä ruoansulatusta, ylläpitävät suoliston limakalvon terveyttä kuin myös tasapainottavat suoliston mikrobiomia sekä vahvistamalla immuunijärjestelmää.

Balanssi-maitohappobakteerivalmiste sisältää viittä eri maitohappobakteerikantaa:

- Lactobacillus acidophilus

- Lactobacillus rhamnosus

- Bifidobacterium lactis

- Bifidobacterium breve

- Streptococcus thermophilus

 

Tuotteessa on käytettyä myös erityistä Superior coating® -päällystettä, jonka avulla yhä suurempi määrä eläviä maitohappobakteereita päätyy suolistoon saakka. Nappaa oma purkkisi tästä.

 

 

Boostaa hyvinvointiasi ja kurkkaa kaikki Terveyskaistan laadukkaat ravintolisät ja vitamiinit täältä: https://www.terveyskaista.fi


Ja mikä parasta, koodilla KUNTO20 saat -20 % alennuksen kaikista tuotteista, myös jo alennetuista tuotteista!

 

tiistai 18. kesäkuuta 2024

Asiakastarinat: Kuinka hikiliikunnan vihaaja löysi ilon kunnon kohotuksesta

Kuinka lähteä liikkeelle kunnonkohotuksessa henkilön kanssa, joka vihaa hikiliikuntaa? Toukokuussa 2020 asiakkaani Sari, otti haasteen vastaan, kun hän päätti kohottaa kuntoaan ja valmistautua talviseen hiihtovaellukseen Lapissa. Tässä Sarin inspiroiva tarina, siitä kuinka negatiiviset tuntemukset voivat tehdä täyskäännöksen, kun löydetään oikeat keinot 🤩


Inspiroivat asiakas tarinat:

" Otin Iraan yhteyttä toukokuussa 2020, saadakseni apua kunnon kohottamisessa.

Lähtötilanteessa olin peruskunnoton, ylipainoinen 35-vuotias Hyvinkääläinen, joka vihaa hikiliikuntaa. Pidän kyllä ulkoilusta ja aktiivisesta elämästä. Isolla omakotitalopihalla riittää puuhaa ympäri vuoden ja isohko koira vaatii 3-5 km lenkin joka päivä, viikonloppuisin pidemmän. Myös harrastukseni ovat ulkoilupainotteisia, retkeilyn, partiotoiminnan ja suunnistuksen parissa.  Mutta hikiliikuntaa ole aina vihannut ja mottoni on aina ollutkin, että "kaikkea voi tehdä, kunhan tehdään rauhaksiin niin, että ei tule hiki". 







Kestävyyskunto nousuun: Tavoitteena Lapin hiihtovaellus


Harrastuksen kautta sain kuitenkin kevään aikana kimmokkeen kohottaa kuntoa. Luvassa olisi viikon mittainen talvinen hiihtovaellus Lapissa vuoden vaihteessa 20-21 partioporukalla. Sinällään siinä ei ole mitään uutta, vastaavia reissuja olen tehnyt aiemminkin, mutta tiesin, että tämä tuleva reissu poikkeaisi edellisistä. Yleisesti vaeltamisessa on tietysti voimassa sääntö, että hitaimman vauhtia mennään, mutta nyt tiesin, että en oikein tällä tulevalla reissulla voisi olla se hitain, vaikka aiemmilla reissuilla olin ihan hyvällä omalla tunnolla se ollut. Näin ollen minulla oli siis tarve kohottaa kuntoa niin, että pystyisin liikkumaan reippaampaa tahtia hengästymättä ja hikoilematta ja että jaksaisin reissun paremmin niin, että vaeltamisen lisäksi jaksaisin vielä tehdä muitakin toimia, eikä kaikki energia kuluisi liikkumiseen. 

Aikaa minulla olisi käytännössä kesä-joulukuu, siis 7 kk. Ja nyt täytyisi kasvattaa nimenomaan tuota kestävyyskuntoa ja sellaista ”jos hengästyn, niin ei tunnu siltä, että kuolen siihen paikkaan”-kuntoa. Ajattelin, että omin päin en saa itsestäni irti säännöllistä harjoittelua, enkä oikeastaan osaa itselleni laatia sellaista ohjelmaakaan, millä saisin tuon käytössä olevan 7 kk hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla.


Kuvaaja: Flo Maderebner


 

Yksilölliset tavoitteet etusijalla

Näin ollen otin Iraan yhteyttä ja sovimme tapaamisesta. Kävimme tavoitteeni lävitse ja sovimme 6 kk treenipaketista. Ensin teimme kuntotestin nähdäksemme missä olin menossa ja sitten Ira teki minulle treenisuunnitelman. Suunnitelmaan on kuulunut sekä lihaskuntoharjoittelua että lenkkeilyä. Olisin halutessani saanut myös ravinto-ohjeita, mutta täytyy todeta, että niitä en ole oikeastaan ollut innostunut vastaanottamaan. 

Olenkin tykännyt tässä hommassa ihan superpaljon siitä, että Ira on kuunnellut tosi herkällä korvalla, että mikä on oma tavoitteeni, minkälaisilla ”askelilla” minä pystyn asiassa etenemään ja mitä koen tärkeäksi. Kun totesin, että aikani ja mielenkiintoni eivät riitä ravintopuoleen, on se voitu jättää rauhassa ”huomiotta”. Toki Ira kyseli säännöllisesti, että joko nyt kiinnostaisi sekin puoli, mutta kun ei ole kiinnostanut, niin sitten se on jätetty vähemmälle huomiolle.

Onnistumisten polku kohti päätavoitetta 

Tämän puolen vuoden treenipaketin Ira rakensi taitavasti niin, että se on todella hienosti tukenut tavoitettani. Kuntoni on kohonnut lähtötilanteesta hyvin ja uskon kyllä, että nyt voin lähteä nautinnolliselle vaellusreissulle ilman että tarvitsee pelätä ”olevansa ihan loppu” joka ilta reissun aikana!

Treenaamisen haaste on noussut sopivan pienillä askelilla niin, että toisaalta edistystä on tapahtunut, joten mielenkiinto on pysynyt yllä. Toisaalta askeleet ovat olleen niin pieniä, että niiden ottaminen ei ole tuntunut mitenkään mahdottomalta, vaan siltä, että niihin on pystynyt melko ”helposti”. Ensimmäisen kuukauden treeniohjelma lenkkeilyn osalta oli jopa niin ”helppo” että yksittäisistä lenkeistä jäi fiilis, että lenkkiä olisi vielä voinut jatkaa paljon pidempäänkin. Toisaalta, sitten kun niitä lenkkejä oli useita viikossa, niin sopiva ”vastus” tuli kyllä sitä kautta.

 
Näin Sari kuvailee omaa valmennuskokemustaan

Ira osasi tosi hienosti kuunnella sitä, mistä minä tykkään ja rakentaa paitsi lihaskuntoharjoitteet ja lenkkeilyt myös yhteiset treenikerrat sellaisten lajien ja harjoitteiden ympärille, jotka sopivat minulle. Omaan onnettoman rytmitajun enkä pidä mistään ryhmäliikuntatunneista enkä sisätiloissa tapahtuvasta liikunnasta. Näin ollen näitä ei lajivalikoimassa olekaan juuri näkynyt yhtä kuntosali-tutustumista lukuun ottamatta, ja sillekin löytyi tosi hyvät perusteet! Sen sijaan olemme treenanneet leikkipuistossa, koulun pihalla, Sveitsin kuntoportailla, ulkokuntosalilla, kotipihoilla ja lenkkipoluilla. Korona-ajan vuoksi uimala oli pois suljettu vaihtoehto, mutta muuten olisimme sinnekin ehkäpä päätyneet, kun uiminen on kivaa puuhaa. 

 

Iran kanssa on ollut tosi kivaa, helppoa, välitöntä ja mukavaa toimia! Ira on ammattitaitoinen, kokonaisuudet loistavasti hahmottava, kannustava ja osaava ohjaaja! Olen tykännyt Iran kanssa toimimisesta tosi paljon!  "


-Sari

 

 

Innostuitko kuntoilusta, jossa voit edetä omassa rauhassa?  
Ota askel kohti tavoitteitasi – ota yhteyttä

Minuutin taukojumppa työpäivään - Yläselkä vetreäksi näillä neljällä liikkeellä

Tarvitsetko taukoa työpäivän keskellä? Tämä neljän liikkeen minitaukojumppa on suunniteltu erityisesti yläselän liikkuvuuden parantamiseen. ...