torstai 15. huhtikuuta 2021

Z press kuminauhalla

Z press on liike, jossa työntö pään yläpuolelle suoritetaan istuma-asennosta. Liike vaatii niin voimaa kuin liikkuvuutta. Mikäli keskivartalossa ei ole riittävästi voimaa tai et saa lonkan alueelta riittävästi liikkuvuutta tai takareitesi kiristävät liikaa, voi jo istuma-asento itsessään tuottaa vaikeuksia – puhuttamattakaan työnnön ottamisesta mukaan.


Liikkeessä ei pystytä hyödyntämään jalkojen voimaa, joten kaikki tarvittava voima on tuotettava työntävistä lihaksista sekä keskivartalosta. Z pressin avulla laitat töihin mm. olkapäät, vatsalihakset, suoran selkälihaksen sekä parannat lavan stabiliteettia.

 
Muista nämä:

Istu suorassa, säilytä hyvä ryhti.
Pidä jalat lattiassa kiinni (kantapäät, takareidet ja pakarat).
Pidä polvet suorassa.
Aktivoi keskivartalo.
Ojenna kädet suoraksi lopussa.


Katso videolta kolme eri variaatiota kuminauhalla suoritettavaan Z pressiin. Ensimmäinen variaatio on helpoin ja viimeinen haastavin. Pystyt säätämään kuminauhan vahvuudella myös liikkeen haastavuutta. Kun liike tuntuu kuminauhalla helpolta, voit lähteä tekemään liikkeen esim. käsipainojen tai tangon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ota lannesaranan liike haltuun tällä harjoitteella

Moni haaveilee maastavedoista, mutta samalla mielessä voi herätä kysymyksiä: "osaanko tehdä liikkein oikein“ "saanko pidettyä selä...