perjantai 6. maaliskuuta 2015

Haluaisitko saada selville kehosi heikoimmat lenkit, jotka saattavat johtaa loukkaantumiseen jossain vaiheessa?

Syväkyykky testaa kokonaisvaltaisesti
kehon liikkuvuutta.
Pääsetkö syväkyykkyyn helposti ja ilman kipuja? Entä pystytkö samaisesta asennosta nostamaan kätesi suorana ylös? Löytyykö rangasta tarpeeksi liikkuvuutta, jotta pystyt kiertämään rankaa 90 astetta risti-istunnassa, keppi niskasi takana?


On olemassa eräs testipatteristo, Screening test, jonka avulla voimme selvittää kehomme heikot lenkit, jotka luultavimmin johtaisivat jossain vaiheessa jonkinasteiseen loukkaantumiseen. Screening test pohjautuu Gray Cookin valmennukseen sekä hänen käytännönkokemuksiin. Sitä käytetään paljon myös huippu-urheilun parissa: monet NFL, NBA ja NHL joukkueista ovat ottaneet testipatteriston käyttöönsä.

Toisin kuin suorituskykyä mitattavissa testeissä Screening testien lähtöpohjana on se kuinka voimme terveyden kautta parantaa suorituskykyämme. Testipatteristo perustuu seitsemään eri liikkeeseen, jotka testaavat kehomme lihastoiminta– ja fasciaketjuja. Testin tulosten perusteella saamme selville, mitä heikkoja lenkkejä pitää vahvistaa ja mitä puolestaan avata, jotta saisimme kehomme toimimaan paremmin ja suorituskykymme parantuisi. Saamme myös tietoa löytyykö kropastamme toispuoleisuutta. On toki normaalia, että kehossamme on toispuoleisuutta, mutta se ei tarkoita sitä, että se olisi luonnollista kehomme toimintaa ajatellen!Screening test tarjoaa erinomaiset työkalut valmentajalle. Ja niimpä käytänkin omassa työssäni tätä testipateristoa aina kuntotestien ohella, jotta pystyn laatimaan valmennettavalle parhaimman mahdollisen harjoitusohjelman toimivamman kehon ja terveyden suhteen.


Testauksessa jalan nosto selinmakuulta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2023 suosituin liikkuvuushaaste

Miten siellä sujuu viime vuoden suosituin liikkuvuushaaste?