maanantai 4. syyskuuta 2017

"Parasta on monipuolisuus" - Lue kuinka asiakkaani pääsi eroon selkäkivuistaan


Viime viikolla julkaisin oman tarinani selkäkivuistani, nyt vuoron saa yksi asiakkaistani, kenen kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo yli 2 vuotta :)"Yhteistyö Iran kanssa on ollut enemmän kuin palkitsevaa. Yhteistyömme alkutaipaleella olin treeneistä telakalla aggressiivisten penikkavaivojen takia. Juoksu on aina ollut minulle se ykkösjuttu, vaikka kokemusta on ehtinyt kertyä niin kuntosalista kuin toiminnallisesta harjoittelusta.
Jo ensi treeneissä Ira teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Hyvän alkukartoituksen jälkeen teimme ensimmäisen treenin. Ilman painoja ja laitteita. Ennakko asenteeni oli se, että jos ei rauta kolise niin treeniä ei ole tapahtunut. Pääsinkin tutustumaan elämäni ensimmäisen kerran syviin vatsalihaksiin.
Pikkuhiljaa aloin ymmärtää osaavassa ohjauksessa, että olin treenannut liian kovaa ja välillä ihan vääriä asioita. Olin laiminlyönyt kehonhuollon ja juoksua tukevat harjoitteet. Valmiit ohjeet ja pohjat eivät ole koskaan osuneet omiin tarpeisiini ja olin yrittänyt ahtaa itseäni muottiin johon en sopinut.
Vähä vähältä pureuduimme ruokavalioon, kehonhuoltoon ja treenien sisältöön. Kaikkea ei lähdetty muuttamaan heti ja pidemmässä juoksussa se on osoittautunut parhaaksi ratkaisuksi. Pudotetut kilot ovat pysyneet poissa ja kestävyys kunto on kasvanut.

Iran kanssa treenatessa vain mielikuvitus on rajana. Olemme treenanneet porrasjuoksua, nyrkkeilyä, uintia, kehonhuoltoa putkirullalla ja tarkastelleet juoksumatolla juoksun askeltekniikkaa. Tietysti kuntosali harjoittelun ohella. Jokainen harjoitus on ollut sopivan haastava ja alusta loppuun mietitty. Parasta on monipuolisuus ja se että jokainen treeni on suunniteltu minua varten ja tukemaan tavoitettani. Valmennuksen avulla olen päässyt takaisin juoksemisen pariin ja saanut penikka vaivat hallintaan. Kehonhallinta on edistynyt huimina harppauksina. Työstä aiheutuvat selkäkivut on myös selätetty ja töissä jaksaa paremmin.
Ongelmani selän kanssa alkoivat jo ammattikoulussa. Työssäni joudun seisomaan ja kyykistelemään paljon, mikä on laittanut selkäni koville. Erilaiset staattiset pidot ja kuormien siirtely kipeyttivät selkäni työssä hyvin usein, eikä hankalia ja vaihtelevia asentoja pysty  täysin välttämään. Lisäksi maastavetojen tekeminen salilla tuntui alaselässä epämiellyttävältä, vaikka kuinka peilistä katsottuna selän asento näytti hyvältä. Kaikista eniten selkäkivut häiritsivät seuraavan päivän treenejä ja nukahtamista.
Kun ongelma tuli treeneissä kerran puheeksi niin aloimme keskittyä maastavedon tekniikkaan ja ryhtiä tukevien lihasten vahvistamiseen. Silloin tällöin yhteisissä harjoituksissa olemme tehneet ainoastaan  kehonhuoltoa. Erilaisten venytysten, joogan ja putkirullailun keinoin. Koska erilaiset tekniikat ovat tulleet tutuiksi, huollosta on tullut osa rutiineista ja jokapäiväistä arkea. Erityisesti syvien vatsa- ja selkälihasten treenaaminen on tuonut asentoon ryhtiä ja tukea. Iralta olen saanut hyvät kirjalliset venyttely ohjeet ja siihen muokkauksia tarvittaessa.

Ira kuuntelee herkällä korvalla erilaisia tuntemuksia ja osaa aina neuvoa mistä venytyksestä  tai rullailusta voisi olla apua mihinkin vaivaan/tuntemukseen.

Pt:nä Ira on kannustava, osaava ja ammattitaitoinen. Hänestä huokuu aito kiinnostus asiakasta kohtaan.
Oikea tosi elämän zemppari!
Treenistä jää aina hyvä fiilis ja pidempäänkin projektiin riittää motivaatiota.
Kahta en vaihda, Asicsen lenkkareita ja pt:tä."


- Minna


Voit lukea omakohtaisen tarinani selkäkivuistani sekä siitä mitä tuo ajanjakso elämässäni minulle opetti täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

9. Selän ojennus rullalla

 Kun vaihdat perinteisen selän ojennuksen lattialla rullan kanssa tehtäväksi, saat vahvistavan selkäliikkeen lisäksi myös ihanan avauksen va...