tiistai 4. heinäkuuta 2017

Down Dog

Löysin tieni joogan pariin noin kolme vuotta sitten, kun muutimme Kuopiosta Hyvinkäälle. Tätä aikaisemmin olin joitakin kertoja eksynyt eri salien jooga tunneille, mutten vielä tuntunut kovin kummoista kipinää joogaa kohtaan. Tunneilla tuli käytyä lähinnä selän takia, kunnes kävin kokeilemassa uuden salini joogatuntia ensimmäistä kertaa syksyllä 2014. Olin jo ensimmäisen tunnin jälkeen koukussa; tunti tarjosi sopivissa määriin voimaharjoitusta, liikkuvuutta sekä itsensä haastamista erilaisten tasapaino ja akrobatialiikkeiden muodossa. Kevät puolella pääsin tunneille harvemmin ja lopulta ohjaaja jäi äitiyslomalle, minkä takia joogaaminen jäi hetkeksi hyvin hyvin vähäiseksi. Ohjatuilla tunneilla en ole käynyt tuon kevään jälkeen, mutta joogaa olen harjoittanut kotioloissa.

Erityisesti tämän vuoden aikana olen päässyt säännöllisyyteen hiljalleen taas kiinni, ja tästä voi oikeastaan kiittää aplikaatiota, jonka sattumalta löysin yhtenä päivänä.
Kyseessä on ilmainen Down Dog-sovellus, joka mahdollistaa joogaamisen kotona tai missä ikinä vain oletkin toimivan nettiliittymän kanssa! Ohjelma tarjoaa, joka kerta erilaisen vinyasa harjoituksen (samainen joogan muoto, jossa itsekin kävin). Pystyt itse valitsemaan tunnin pituuden (10-80 min), harjoituksen muodon (rentouttava, koko harjoitus vai flow). Sovellus on englannin kielinen, mutta jos joogatermistö on edes hieman tuttua, niin harjoitteiden tekeminen onnistuu hyvin. Ohjeet lausutaan selkeästi ja kuvasarjoista pystyy tarkastamaan miltä liikkeet näyttävät. :)

Suosittelen itse tätä sovellusta lämpimästi!
Onko sinulla omia suosikki-appeja?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä liikettä ylävartalolle

Tämä kehonhuoltoharjoitus on kohdistettu tukemaan ylävartalon liikkuvuutta ja hyvinvointia. Näiden liikkeiden avulla kohdistat venytystä mm....