maanantai 20. toukokuuta 2024

Ota lannesaranan liike haltuun tällä harjoitteella

Moni haaveilee maastavedoista, mutta samalla mielessä voi herätä kysymyksiä:

"osaanko tehdä liikkein oikein“ "saanko pidettyä selän suorassa"

Maastavetoa ajatellen on tärkeää osata hahmottaa sekä oppia oikeanlainen liike lantiosta. Lannesaranalla tarkoitetaan liikettä, jossa lonkkanivel koukistuu ja lantio liikkuu taaksepäin samalla kun selkä pysyy suorana.
Olen valmennusvuosien aikana myös huomannut, että tämä on yksi haastavimmista liikkeistä hahmottaa. Yleisin haaste on selvästi liikkeen tekeminen selälle, minkä seurauksena selkä lähtee pyöristymään.



Onneksi harjoitteita on monen monta, joiden avulla lannesaranaa voidaan lähteä harjoittelemaan, ja tässä ehdottomasti oma suosikkini.
Tähän harjoitukseen tarvitset vain kepin, joten eikun harjoittelemaan.

Lähtötilanne:
Aseta keppi rangan suuntaisesti selkääsi vasten siten, että osumakohdat ovat takaraivossa, lapojen välissä sekä ristiselässä.
Käsien paikka:
Alempi käsi jää alaselän notkon kohdalle pitämään kiinni kepistä. Päällimmäisen jäädessä vastaavasti ylemmäs pään puolelle.

Suoritus:
Aktivoi keskivartalo ja vie lantiota taaksepäin säilyttäen polven kulma samana koko ajan. Tuo lantio eteen aktivoimalla pakaraa.

Huomioi:
Varmista, että keppi pysyy kiinni selässä koko liikkeen ajan – näin tiedät, että teet liikkeen oikein ilman selän pyöristymistä.
Haasteet:

1. Selän pyöristyminen aiheuttaa kepin irtoamisen alaselästä, jolloin lannesarana ei ole päässyt kunnolla hommiin.
➡️ Keskity viemään lantiota taaksepäin ja pysäytä liike siihen, kun liike loppuu lantiosta

2. Jos keppi irtoaa lapojen välistä, on hyvin luultavaa, että katseesi on jäänyt ylös ja niskan asento pakottaa kepin irti yläselästä.
➡️ Anna katseen kääntyä liikkeen mukana lattiaa kohden.


Kokeile ja kerro miten sujui! 🔥

Ps. Kaipaatko apua liikkeidesi hienosäätöön? Ota rohkeasti yhteyttä, niin tehdään yhdessä tekniikkatsekkaus ja nostetaan treenisi uudelle tasolle! 🤩

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiakastarinat: Kuinka hikiliikunnan vihaaja löysi ilon kunnon kohotuksesta

Kuinka lähteä liikkeelle kunnonkohotuksessa henkilön kanssa, joka vihaa hikiliikuntaa? Toukokuussa 2020 asiakkaani Sari, otti haasteen vasta...