tiistai 20. helmikuuta 2018

Mitä löytyi FitnessFirstin paketista?

Tilasin viime viikolla hieman täydennystä varastoon FitnessFirstin kautta. Tällä kertaa mentiin aika rasvavoittoisella linjalla :)

Cashewpähkinät

Cashewpähkinät ovat ehdottomasti yksi suosikki pähkinöistä. Ja niistä valmistettu pähkinävoi vasta herkku onkin! Sen lisäksi että nämä pähkinät (tai oikeastaan siemenet) maistuvat hyviltä, sisältävät ne mukavasti proteiinia (n. 18 g/100g) sekä mm. magnesiumia, rautaa ja sinkkiä.

Hasselpähkinät

Hieman vaihtelua pähkinävalintaan; viimeksi tilauksessa oli saksanpähkinät, mutta tällä kertaa päätin tilata pussillisen hasselpähkinöitä. Proteiinia hasselpähkinässä on noin 14g/100g ja sen lisäksi se sisältää mm. E- ja B1-vitamiineja.

Kylmäpuristettu kookosöljy

Paljon julkisuudessa viime aikoina keskustelua herättänyt öljy, on itsellä lähes päivittäisessä käytössä. Pääsääntöisesti kookosöljyä tulee käytettyä paistamiseen, sillä sen kuumuudensietokyky on hyvä eikä rasva pääse näin härskiintymään paistessa. Välillä lisään pienen määrän kookosöljyä puuron tai smootien sekaan. Paistamisen ohella raakasuklaan valmistukseen tulee käytettyä kookosöljyä. Kookosöljy sisältää toki runsaasti kovia rasvoja, mutta maltillisesti käytettynä suosittelen sen käyttöönottamista :)Chiansiemenet

Alkuun suhtauduin näihin pieniin ravinnepommeihin hyvin varauksella - lähinnä ulkonäen takia. En voi sille mitään, että ensimmäiset kerrat kun näin liotettuja chiansiemeniä mieleen nousi väistämättä sammakonkutu. Joitakin vuosia sitten rohkenin maistaa yhdessä tilaisuudessa chiansiemenistä tehtyä juomaa, ja jouduin toteamaan, etteivät siemenet itsessään maistuneet juuri miltään. Joten ajatus sammakonkudusta sai jäädä, ja nyt siemenet ovat monen vuoden ajan olleet vakkariasukas kuiva-ainekaapissa :)
Chiansiemenistä valmistaa nopeasti herkullisia välipaloja ja niitä on helppo lisätä vaikka aamupuuron joukkoon. Proteiinia siemenet sisältävät n. 20g/100g, rautaa 17 mg, magnesiumia 300 mg ja kalsiumia 610 mg.

Mantelijauho

Mantelijauhoja on tullut käytettyä pääsääntöisesti leivonnassa aina satunnaisesti, mutta jokin aika sitten kokeilin valmistaa mantelijauhoista ja banaanista muffinseja - resepti tulossa myöhemmin myös tänne blogin puolelle - , ja olivat sen verran herkkua, että päätin pitkästä aikaa tilata isomman säkin kotikaappiin. Mantelista jauhettu jauho sisältää mukavasti proteiinia (24g/100g) sekä E-vitamiinia 26.4 mg.Kookosnektari

Tämä tulokas on nyt ensimmäistä kertaa omassa keittiössäni kokeiluajalla. Katsotaan tuleeko meistä ystäviä vai jääkö kertaostokseksi. Kookosnektarin kerrotaan sisältävän 17 aminohappoa, B- ja C-vitamiineja sekä runsaasti mineraaleja, jotka valkaistusta sokerista on poistettu. Alhainen glykeeminen indeksi ei myöskään aiheuta rajuja piikkejä verensokeriin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

3. Lonkankoukistajan venytys rullalla

Kokeile tätä rullan kanssa tehtävää liikettä seuraavan kerran, kun haluat avata lonkankoukistajia. Vinkit - aseta rulla lantion alle, ei...