Olin jo pidempään pyöritellyt mielessä hieman terveellisempää versiota rahkapiirakasta, kunnes toissa viikolla päätin ottaa härkää sarvista ja kokeilla mitä saisin aikaiseksi. Ja täytyy myöntää, että oli aika nappisuoritus ensimmäiseksi yritykseksi. Näiden parin viikon aikana on muutama piirakka hävinnyt parempiin suihin iltapalan merkeissä. Persikoiden lisääminen täytteeseen tuo piirakkaan mukavan pääsiäisvivahteen.
Taikina
n. 40 g mantelijauhoja
n. 1 rkl leivinjauhetta
2 rkl psylliumia
4 rkl proteiinijauhoja (käytin Sportlife Nutritionin Raw cacao)
1 tl kaardemummaa
1-3 rkl steviaa (oman maun mukaan)
2 munaa
1 ½ kuumaa vettä
Täyte
250 g rahkaa (halutessasi tuhdimman täytteen voit tuplata rahkan määrän)
2 rkl sitruunamehua
1 rkl steviaa
(3-6 tippaa vaniljasteviaa)
1 muna
(persikoita paloina)
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja sekoita ainekset keskenään. Lisää kuuma vesi ja vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Taikina on aluksi aika löysää, kunnes psyllium imee nestettä itseensä.
Levitä taikina pyöreäpohjaiseen piirakkavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Ja valmista seuraavaksi täyte.
Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään. Ja lusikoi täyte pohjan päälle siten, että reunoille jää taikinaa.
Paista n. 45 minuuttia 175 asteessa.
Maukasta pääsiäistä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Boostia kevääseen pienryhmästä 🔥
Kevät Boost-pienryhmävalmennus on tarkoitettu sinulle, joka haluat.. ✅ kehittää kuntoasi toiminnallisella treenillä ✅ nauttia monipuolises...
-
Nelikulmainen lannelihas (Quadratus Lumborum) on yksi niistä lihaksista, jotka usein aiheuttavat kipuja selänalueelle. Itsellänikin on aina...
-
Jalkapohjan hieronta faskiapallolla on yksi asia, jota pyrin tekemään päivittäin vähintään kerran päivässä. Pallon avulla luotu paine j...
-
Tuntuuko yläkroppa jäykältä? Näillä seitsemällä keppiliikkeellä saat avattua ylävartaloa ja erityisesti olkapäiden aluetta mukavasti. Lait...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti