perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen rahkapiirakka

Olin jo pidempään pyöritellyt mielessä hieman terveellisempää versiota rahkapiirakasta, kunnes toissa viikolla päätin ottaa härkää sarvista ja kokeilla mitä saisin aikaiseksi. Ja täytyy myöntää, että oli aika nappisuoritus ensimmäiseksi yritykseksi. Näiden parin viikon aikana on muutama piirakka hävinnyt parempiin suihin iltapalan merkeissä. Persikoiden lisääminen täytteeseen tuo piirakkaan mukavan pääsiäisvivahteen.


Taikina

n. 40 g mantelijauhoja
n. 1 rkl leivinjauhetta
2 rkl psylliumia
4 rkl proteiinijauhoja (käytin Sportlife Nutritionin Raw cacao)
1 tl kaardemummaa
1-3 rkl steviaa (oman maun mukaan)
2 munaa
1 ½ kuumaa vettä

Täyte

250 g rahkaa (halutessasi tuhdimman täytteen voit tuplata rahkan määrän)
2 rkl sitruunamehua
1 rkl steviaa
(3-6 tippaa vaniljasteviaa)
1 muna
(persikoita paloina)

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja sekoita ainekset keskenään. Lisää kuuma vesi ja vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Taikina on aluksi aika löysää, kunnes psyllium imee nestettä itseensä.

Levitä taikina pyöreäpohjaiseen piirakkavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Ja valmista seuraavaksi täyte.

Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään. Ja lusikoi täyte pohjan päälle siten, että reunoille jää taikinaa.

Paista n. 45 minuuttia 175 asteessa.

Maukasta pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kansainvälinen suklaapäivä

 Tiesitkö, että tänään vietetään kansainvälistä suklaapäivää? Tämän herkullisen päivän kunniaksi ajattelin jakaa muutamia vanhoja reseptejä....