tiistai 28. syyskuuta 2021

Penkkijumppaa - Kolme avaavaa liikettä jaloille

Penkki tai tuoli on näppärä väline myös silloin kun haluamme pitää huolta itsestämme ja kehosta. Tällä videolla esittelen sinulle kolme erilaista venytysliikettä, jotka kohdistuvat alavartaloon. Näiden liikkeiden avulla venytät sisäreittä, lonkankoukistajaa sekä pakaraa, ja et tarvitse muita välineitä kuin penkin, tuolin tai jonkun muun korokkeen vaikka ison kiven seuraavan lenkkipolkusi varrelta!


LIIKKEET


1. Sisäreisi

Käy korokkeen vieren sivuttain ja nosta jalkasi korokkeelle. Pidä pieni pehmeys venytettävän jalan polvessa, ja lähde viemään lantiota taakse uloshengityksen aikana, kunnes huomaat venytyksen korotetun jalan sisäreidessä. Liikuttamalla lantiota aavistuksen eri suuntiin pystyt etsimään itsellesi sen parhaimman kohdan, jossa saat parhaimman venytyksen aikaiseksi.

2. Lonkankoukistaja

Käy selin koroketta kohden ja nosta venytettävän jalan varpaat korokkeelle. Mallaa sopiva etäisyys penkistä - tärkeintä on löytää tasapainoinen asento. Aktivoi keskivartalo, käännä "häntä koipien väliin", eli käännä lantion asentoa siten, että alaselkäsi suoristuu. Lähde uloshengityksellä tekemään pientä joustoa alaspäin työntäen samalla lantiota eteenpäin, kunnes tunnet venytyksen korotetun jalan lonkankoukistajassa tai etureidessä.

3. Pakara

Istu korokkeelle ja nosta toinen nilkka toisen reiden päälle. Pyri pitämään venytettävän jalan (nilkka reiden päällä) polvea noin 90 asteen kulmassa; mikäli kiristyksiä on sen verran paljon, että polvi lähtee väkisin nousemaan, voit aloittaa venytyksen painamalla uloshengityksellä kevyesti polvea alaspäin kohti 90 asteen kulmaa (tämän pitäisi synnyttää jo pientä venytystä). Mikäli polvi laskeutuu rentona alaspäin, lähde uloshengityksellä nojaamaan suoralla selällä eteenpäin, ajatellen samalla työntäväsi lantiota taaksepäin. Sisäänhengitys nostaa sinua pois venytyksestä.


OHJEET

Tee liikkeet dynaamisesti, eli liiku hengityksen tahdissa venytykseen ja siitä pois.
Tee 1-2 minuuttia/liike/jalka/puoli.
Huomioi puolierot tekemällä haastavammalle puolelle enemmän toistoja.




Jos kaipaat vinkkejä dynaamiseen venyttelyyn, niin tutustu tästä Toiminnalliseen alkulämmittely-oppaaseen, joka pitää sisällään yhdeksän dynaamista liikettä, joiden avulla mm. parannat kyykkysi liikkuvuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Boostia kevääseen pienryhmästä 🔥

  Kevät Boost-pienryhmävalmennus on tarkoitettu sinulle, joka haluat.. ✅ kehittää kuntoasi toiminnallisella treenillä ✅ nauttia monipuolises...