tiistai 25. syyskuuta 2018

Torju syysflunssa

Syksyn myötä alkavat syysflunssapeikot kaivautumaan esiin koloistaan ja saapuvat riesaksemme. Itselläni on muutamia suosikkeja, joiden avulla pyrin pitämään flunssat kaukana itsestäni ja haluan jakaa ne kanssasi. Ensimmäisessä osassa pureudutaan luottokomboon.




Sitrunaa + inkivääri + hunaja = luottokombo

Tämä kombo on yksinkertaisesti vain niin hyvä ja toimiva. Sitruunanmehusta ja inkivääristä keitetään teetä, joka makeutetaan omaan makuun sopivaksi hunajalla. Toimii sekä ehkäisevänä kuin myös flunssan aikana nautittavaksi.

Sitruunan sisältämä C-vitamiini auttaa torjumaan flunssapeikkoja.

Inkiväärillä sanotaan olevan tulehduksia lievittävää vaikutusta.

Hunajaa voidaan sanoa luonnon omaksi yskänlääkkeeksi, sillä se hillitsee yskää. Hunaja sisältää myös erilaisia antibakteerisia aineksia, jotka auttavat tulehduksen hoidoissa.


Ohje

Mittaa kattilaan vettä, lisää kuorittua inkivääriä. Ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Purista joukkoon sitruunamehua ja halutessasi voit lisätä luomu sitruunanviipaleita.
Makeuta hunajalla.
Halutessasi voit rikastuttaa juomaa c-vitamiinijauheella.
Nauti :)

2 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla, töissäni lasten kanssa kun on vastustuskyky koetuksella :) Itse olen kokenut myös sinkin auttavan :)

    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi - ja juoma maistuu kyllä muulloinkin :) Ja sinkkiasetaatti on ainakin ihan huippu, jos flunssa meinaa puskea päälle :)

      Poista

4 hyöytyä yhdellä liikkeellä

Haluatko.... - vahvistaa keskivartaloa - parantaa olkapään stabiliteettiä - parantaa rintarangan liikkuvuutta - haastaa kehonhallintaa vain ...